onsdag 23 mars 2011

10 regler för att vara en människa

1. Du tilldelas en kropp. Du kan hata den eller älska den men den är din för hela perioden.

2. Du kommer lära dig läxor. Du är inskriven i en heltidsskola kallad livet.

3. Det finns inga misstag, bara lärdomar. Utveckling är en process av att försöka, misslyckas och experimentera. De misslyckade experimenten är lika mycket en del av processen som de experimenten som går vägen.

4. Lektioner repeteras tills du har lärt dig dem. En lektion presenterar sig i olika former tills du har lärt dig. När du har lärt dig din lektion så kan du vidare till nästa.

5. Att lära sig läxor tar aldrig slut. Det finns ingen del av livet som inte ger lärdomar. Om du är vid livet så betyder det att det fortfarande finns lärdomar att ta till sig.

6. "Där" är inte bättre än "här". När ditt "där" har blivit ett "här", så skaffar du bara ett annat "där" som kommer se bättre ut än "här".

7. Andra människor är reflektioner av dig själv. Du kan inte älska eller hata någonting hos en annan person utan att det reflekterar någonting du älskar eller hatar hos dig själv.

8. Vad du gör med ditt liv är upp till dig själv. Du har alla verktyg och resurser som du behöver. Vad du gör med dem är upp till dig. Valet är ditt.

9. Dina svar ligger inom dig. Svaren till livets frågor ligger inom dig. Allt du behöver göra är att se, lyssna och känna tillit.

10. Du kommer glömma allt detta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar